....наши края.....наше городишко......площадь, меерия, кабинет мера....сборище евреев приперлось к меру.....
- дорога от синагоги на еврейское кладбище в ужасном состояние.....
- знаю, ведаю, но с деньгами знаете, туго.....нема! ...
- Ви должни ее починить!....ми изрядние налогоплательчики!.....
- должен-та должен, но так ре-е-едко умирают евреи....
- как редко? ....каждую неделю неменее двоих отправляем в Вечний путь!.......
- ну-у-у, хорошо, у-у-уговорили......вот Вам бумага, писменно гарантируйте мне путникопоток и я сразу займусь ремонтом.....
....наши края, наша столица ... я - деревенский фельдшер, с кучей бумаг, езжу в трамвае в министерство к начальству .....лето - жара - задуха - потние лица - подобающие аромати..... вдруг истошний женский крик с передней площадки:
- Врача!!! Врача!!! Люди добрие, есть ли в вагоне врач?! - .....я крепко жму мои бумаги, пробиваюсь вперед откуда вопли о помощи....
- Я врач! Что случилось?! .... а бабушка -еврейка бальзаковского возраста, улибаясь, вежливо ко мне следующее:...
- Не желаете ли познакомиться с моей дочерью?....
....ну-у-у-у, ....наше сердце рвется на куски, но ми на сегодня пропустим Ваше ржание.... ...а если Ви все-таки решитесь, то можете ржать где угодно, когда угодно и перед кем угодно.... Ви еврей?....или кто-то из домашних?...
Здравствуй, Дмитро!
Сегодня такой замечательный день – я поймал голубя!! Хотел зажарить и поесть, но вспомнил о тебе и решил дать весточку! На почте конверт стоит 10 еврогривен, а голубь прилетит к тебе бесплатно. Так что, на ужин я лучше наловлю лягушек и улиток. Ведь так приятно чувствовать себя настоящим европейцем!!
Как ты живешь? Я – просто замечательно!! В нашем гетто вчера был концерт – слушали песни Уитни Хьюстон!! Великая музыка! Великая культура!!
Как же я люблю Америку!!! Обожаю Евросоюз!!
Слава героям!!
Все чаще и чаще я замечаю перемены к лучшему. Теперь мы кушаем два раза в неделю, а бабушке впервые выдали пенсию. Мы сразу заплатили 1/1000 своего долга за сланцевый газ.
Это настоящая победа!! Благодарю Евросоюз за это. (*Пойду, плюну на портрет Путина. Я не помню, кто это такой, но так положено по 1 ст. Конституции от 2014 года.)
Слава героям!!
Мой старший брат состоит в войсках НАТО. Как же я ему завидую! Вот подрасту и тоже вступлю в натовские войска, и буду бить и бить проклятых москалей. Правда, брат сказал, что их отряд имени Сашко Музычко оправляют зачищать какие-то Ливии, Сирии, Ираки и т.д., но он мечтает дожить до того, когда дадут приказ идти на Россию.
Мой брат настоящий воин и истинный патриот!!(*Пойду, ещё раз плюну на портрет Путина!!)
Слава героям!
А в прошлую пятницу к нам приезжала величайшая женщина всех времен и народов - Виктория Нуланд. Она уже очень старая, но все так же любит раздавать Демократию. Говорит, по старой памяти. Благодаря ей мы знаем, что Демократия - это очень вкусно и калорийно, что она бывает с сахаром и изюмом, а иногда и с маковой крошкой. Мммммм...Обожаю Демократию! Особенно с изюмом. Честно тебе скажу, Дмитро, иногда мне кажется, что я готов убить за Демократию. За ту, что с изюмом уж точно.
С нами она очень приветлива и добра. Любит говорить "Факен шит" нашим старейшинам. Не знаю, что это значит, но старейшинам нравится, значит, это очень хорошо.
В нашем гетто все почитают эту женщину и даже поставили ей памятник. Его водрузили на каком-то старом постаменте, на котором перечеркнуто слово "Ленин", но мы всем классом на субботнике выгрызли в граните её имя и теперь в нашем городке есть настоящая достопримечательность. Приезжай, полюбуешься, возложишь цветы и постоишь в благоговении.
Слава героям!
А совсем недавно в нашем классе был настоящий праздник!! Петруха (ты его знаешь) вышел замуж!! Ему 11 лет, но уже такое счастье привалило!Приехал мужик из Норвегии, сначала хотел усыновить, а потом увидал Петруху и передумал. Сыграли свадьбу, все как у людей. Как же я за него рад! Хоть бы и мне так свезло.
Слава героям!!
Что ещё бы тебе написать? Живем мы очень хорошо. У нас вокруг чистота и благолепие. Повсюду асфальт. Было дело, хотели мостовые сделать из булыжника, да вышло распоряжение нашего гауляйтера убрать все кирпичи, а заодно и снять все покрышки. Наш класс так старался выполнить приказ, что мы даже с велосипедов шины сняли. А за покрышками в спешном порядке приехали вежливые люди из "Грин пис" и сказали, что это во имя спасения Демократии, мол, вредят они ей. А ты же знаешь, как я люблю Демократию?! Особенно ту, что с изюмом. Так что, покрышки отдали и теперь пешком ходим. Оно даже полезнее.
Слава героям!! Пойду плюну на портрет Путина!!
А вчера мы ездили с классом погулять около крымской границы!! Это дешевле, чем брать экскурсию в зоопарк.
Наши погранвойска выглядят замечательно! Их лапти начищены до блеска, стрелы наточены, а тетивы луков натянуты. Все в полной боевой готовности. Когда-нибудь, я тоже стану таким - сильным и смелым защитником Родины.
Слава героям!!
Во время прогулки, нам разрешили посмотреть на проклятую российскую сторону. (*плюю на Путина). Мне даже достался бинокль.
Мы видели русских, они там тоже гуляют по набережным, а на рейде стоят их боевые корабли и от туда на нас смотрели их моряки. В едином порыве, всем классом, мы показали им средний палец и выкрикнули любимое слово Виктории Нуланд! Только так мы можем продемонстрировать им, что мы цивилизованный и культурный народ. Хотим мира и согласия!
Они в ответ машут руками и скалят зубы, вроде как, улыбаются. Не знаю, что все это означает, но у русских всегда всё плохо. От них только одно зло. А поэтому мы на всякий случай спрятались в окопе и молились Бараку Абаме.
(*Опять плюю на портрет Путина.)
Знаешь, что меня удивляет, Дмитро! Язык то у меня украинский, но, когда эти клятые москали что-то кричат нам в ответ, у меня такое ощущение, что я их понимаю?! Как думаешь, отчего это? Может, я болен?
А так у меня все хорошо. сейчас сверну бумажку трубочкой и прикреплю на голубя. Если он успеет улететь, то ты почитаешь, да мне весточку дашь.
Твой друг Микола. 15 апреля 2025г Украина.
В России две извечные беды. Причем, если с одной из них можно справиться при помощи асфальтоукладчика и катка, то вот что делать с дорогами?
**
Суслики - самые осторожные животные. Они становятся на задние лапки и смотрят вдаль: не бежит ли лиса? Не летит ли орел? Не ползет ли змея? И самые наблюдательные из них получают бампером в лоб...
просто КОТ писал(а):Ещё б на украинский это перевести, вообще шедевр.
Так пойдет?...
Здрастуй, Дмитре!Сьогодні такий чудовий день - я зловив голуба!! Хотів засмажити і поїсти, але згадав про тебе і вирішив дати звісточку! На пошті конверт коштує 10 еврогрівен, а голуб прилетить до тебе безкоштовно. Так що, на вечерю я краще наловлю жаб і равликів. Адже так приємно відчувати себе справжнім європейцем!!
Як ти живеш? Я - просто чудово!! У нашому гетто вчора був концерт - слухали пісні Уїтні Х'юстон!! Велика музика! Велика культура!!
Як же я люблю Америку! Обожнюю Євросоюз!!
Слава героям!!
Все частіше і частіше я помічаю зміни на краще. Тепер ми їмо два рази на тиждень, а бабусі вперше видали пенсію. Ми відразу заплатили 1/1000 свого боргу за сланцевий газ.Це справжня перемога!! Дякую Євросоюз за це. (* Піду, плюну на портрет Путіна. Я не пам'ятаю, хто це такий, але так належить по 1 ст. Конституції від 2014 року.)
Слава героям!!
Мій старший брат складається у військах НАТО. Як же я йому заздрю! Ось підросту і теж вступлю в натовські війська, і буду бити і бити клятих москалів. Правда, брат сказав, що їх загін імені Сашко Музичко оправляють зачищати якісь Лівії, Сирії, Іраку і т.д., але він мріє дожити до того, коли дадуть наказ іти на Росію.Мій брат справжній воїн і справжній патріот!! (* Піду, ще раз плюну на портрет Путіна!!)
Слава героям!
А минулої п'ятниці до нас приїжджала найбільша жінка всіх часів і народів - Вікторія Нуланд. Вона вже дуже стара, але все так само любить роздавати Демократію. Каже, по старій пам'яті. Завдяки їй ми знаємо, що Демократія - це дуже смачно і калорійно, що вона буває з цукром і родзинками, а іноді і з макової крихтою. Мммммм ... Обожнюю Демократію! Особливо з родзинками. Чесно тобі скажу, Дмитро, іноді мені здається, що я готовий вбити за Демократію. За ту, що з родзинками вже точно.
З нами вона дуже привітна і добра. Любить говорити "Факен шитий" нашим старійшинам. Не знаю, що це означає, але старійшинам подобається, значить, це дуже добре.
У нашому гетто все шанують цю жінку і навіть поставили їй пам'ятник. Його поставили на якомусь старому постаменті, на якому перекреслено слово "Ленін", але ми всім класом на суботнику вигризли в граніті її ім'я і тепер у нашому містечку є справжня пам'ятка. Приїжджай, помилуєшся, поклали квіти та постоїш в благоговіння.
Слава героям!
А зовсім недавно в нашому класі було справжнє свято!! Петруха (ти його знаєш) вийшов заміж!! Йому 11 років, але вже таке щастя привалило! Приїхав мужик з Норвегії, спочатку хотів усиновити, а потім побачив Петруху і передумав. Зіграли весілля, все як у людей. Як же я за нього радий! Хоч би і мені так свезло.
Слава героям!!
Що ще б тобі написати? Живемо ми дуже добре. У нас навколо чистота і благоліпність. Всюди асфальт. Була справа, хотіли мостові зробити з кругляка, да вийшло розпорядження нашого гауляйтера прибрати всі цеглини, а заодно і зняти всі покришки. Наш клас так старався виконати наказ, що ми навіть з велосипедів шини зняли. А за покришками в спішному порядку приїхали ввічливі люди з "Грін піс" і сказали, що це в ім'я порятунку Демократії, мовляв, шкодять вони їй. А ти ж знаєш, як я люблю Демократію?! Особливо ту, що з родзинками. Так що, покришки віддали і тепер пішки ходимо. Воно навіть корисніше.
Слава героям!! Піду плюну на портрет Путіна!!
А вчора ми їздили з класом погуляти близько кримської кордону!! Це дешевше, ніж брати екскурсію до зоопарку.Наші прикордонні війська виглядають чудово! Їх постоли начищені до блиску, стріли наточени, а тятиви луків натягнуті. Все в повній бойовій готовності. Коли-небудь, я теж стану таким - сильним і сміливим захисником Батьківщини.
Слава героям!!
Під час прогулянки, нам дозволили подивитися на прокляту російську сторону. (* Плюю на Путіна). Мені навіть дістався бінокль.
Ми бачили росіян, вони там теж гуляють по набережних, а на рейді стоять їхні бойові кораблі і від туди на нас дивилися їх моряки. В єдиному пориві, всім класом, ми показали їм середній палець і вигукнули улюблене слово Вікторії Нуланд! Тільки так ми можемо продемонструвати їм, що ми цивілізований і культурний народ. Хочемо миру і злагоди!Вони у відповідь махають руками і скалять зуби, ніби як, посміхаються. Не знаю, що все це означає, але у росіян завжди все погано. Від них тільки одне зло. А тому ми на всякий випадок сховалися в окопі і молилися Бараку Абама.(* Знову плюю на портрет Путіна.)
Знаєш, що мене дивує, Дмитре! Мова то у мене український, але, коли ці кляті москалі щось кричать нам у відповідь, у мене таке відчуття, що я їх розумію?! Як думаєш, чому це? Може, я хворий?
А так у мене все добре. зараз зверну папірець трубочкою і прикріплю на голуба. Якщо він встигне відлетіти, то ти почитаєш, та мені звісточку даси.
Твій друг Микола. 15 квітня 2025р Україна.
как для машинного перевода неплохо
немного поправил
СпойлерЗдрастуй, Дмитре!Сьогодні такий чудовий день - я зловив голуба!! Хотів засмажити і поїсти, але згадав про тебе і вирішив дати звісточку! На пошті конверт коштує 10 еврогривень, а голуб прилетить до тебе безкоштовно. Так що, на вечерю я краще наловлю жаб і равликів. Адже так приємно відчувати себе справжнім європейцем!!
Як ти живеш? Я - просто чудово!! У нашому гетто вчора був концерт - слухали пісні Уїтні Х'юстон!! Велика музика! Велика культура!!
Слава героям!!
Все частіше і частіше я помічаю зміни на краще. Тепер ми їмо два рази на тиждень, а бабусі вперше видали пенсію. Ми відразу заплатили 1/1000 свого боргу за сланцевий газ.Це справжня перемога!! Дякую Євросоюз за це. (* Піду, плюну на портрет Путіна. Я не пам'ятаю, хто це такий, але так належить по 1 ст. Конституції від 2014 року.)
Слава героям!!
Мій старший брат складається у військах НАТО. Як же я йому заздрю! Ось підросту і теж вступлю в натовські війська, і буду бити і бити клятих москалів. Правда, брат сказав, що їх загін імені Сашко Музичко оправляють зачищати якісь Лівії, Сирії, Іраку і т.д., але він мріє дожити до того, коли дадуть наказ іти на Росію.Мій брат справжній воїн і справжній патріот!! (* Піду, ще раз плюну на портрет Путіна!!)
Слава героям!
А минулої п'ятниці до нас приїжджала найвеличніша жінка всіх часів і народів - Вікторія Нуланд. Вона вже дуже стара, але все так само любить роздавати Демократію. Каже, по старій пам'яті. Завдяки їй ми знаємо, що Демократія - це дуже смачно і калорійно, що вона буває з цукром і родзинками, а іноді і з маковою крихтою. Мммммм ... Обожнюю Демократію! Особливо з родзинками. Чесно тобі скажу, Дмитро, іноді мені здається, що я готовий вбити за Демократію. За ту, що з родзинками вже точно.
З нами вона дуже привітна і добра. Любить говорити "Факен шит" нашим старійшинам. Не знаю, що це означає, але старійшинам подобається, значить, це дуже добре.
У нашому гетто всі шанують цю жінку і навіть поставили їй пам'ятник. Його поставили на якомусь старому постаменті, на якому перекреслено слово "Ленін", але ми всім класом на суботнику вигризли в граніті її ім'я і тепер у нашому містечку є справжня пам'ятка. Приїжджай, помилуєшся, поклали квіти та постоїш в благоговіння.
Слава героям!
А зовсім недавно в нашому класі було справжнє свято!! Петруха (ти його знаєш) вийшов заміж!! Йому 11 років, але вже таке щастя привалило! Приїхав мужик з Норвегії, спочатку хотів усиновити, а потім побачив Петруху і передумав. Зіграли весілля, все як у людей. Як же я за нього радий! Хоч би і мені так свезло.
Слава героям!!
Що ще б тобі написати? Живемо ми дуже добре. У нас навколо чистота і благоліпність. Всюди асфальт. Була справа, хотіли мостові зробити з кругляка, да вийшло розпорядження нашого гауляйтера прибрати всі цеглини, а заодно і зняти всі покришки. Наш клас так старався виконати наказ, що ми навіть з велосипедів шини зняли. А за покришками в спішному порядку приїхали ввічливі люди з "Грін піс" і сказали, що це в ім'я порятунку Демократії, мовляв, шкодять вони їй. А ти ж знаєш, як я люблю Демократію?! Особливо ту, що з родзинками. Так що, покришки віддали і тепер пішки ходимо. Воно навіть корисніше.
А вчора ми їздили з класом погуляти близько кримської кордону!! Це дешевше, ніж брати екскурсію до зоопарку.Наші прикордонні війська виглядають чудово! Їх постоли начищені до блиску, стріли наточени, а тятиви луків натягнуті. Все в повній бойовій готовності. Коли-небудь, я теж стану таким - сильним і сміливим захисником Батьківщини.
Слава героям!!
Під час прогулянки, нам дозволили подивитися на прокляту російську сторону. (* Плюю на Путіна). Мені навіть дістався бінокль.
Ми бачили росіян, вони там теж гуляють по набережних, а на рейді стоять їхні бойові кораблі і від туди на нас дивилися їх моряки. В єдиному пориві, всім класом, ми показали їм середній палець і вигукнули улюблене слово Вікторії Нуланд! Тільки так ми можемо продемонструвати їм, що ми цивілізований і культурний народ. Хочемо миру і злагоди!Вони у відповідь махають руками і скалять зуби, ніби як, посміхаються. Не знаю, що все це означає, але у росіян завжди все погано. Від них тільки одне зло. А тому ми на всякий випадок сховалися в окопі і молилися Бараку Абама.(* Знову плюю на портрет Путіна.)
Знаєш, що мене дивує, Дмитре! Мова то у мене український, але, коли ці кляті москалі щось кричать нам у відповідь, у мене таке відчуття, що я їх розумію?! Як думаєш, чому це? Може, я хворий?
А так у мене все добре. зараз зверну папірець трубочкою і прикріплю на голуба. Якщо він встигне відлетіти, то ти почитаєш, та мені звісточку даси.
СпойлерДобридень, Дмитро! Сьогодні такий чудовий день - я зловив голуба!! Хотів засмажити й поїсти, але згадав про тебе та вирішив дати звісточку! На пошті конверт коштує 10 еврогривень, а голуб прилетить до тебе безкоштовно. Так що, на вечерю я краще наловлю жаб і равликів. Адже так приємно відчувати себе справжнім європейцем!!
Як се маєшь? Я - просто чудово!! У нашому гетто вчора був концерт - слухали пісні Уїтні Х'юстон!! Велика музика! Велика культура!!
Слава героям!!
Все частіше й частіше я помічаю зміни на краще. Тепер ми їмо два рази на тиждень, а бабусі вперше видали пенсію. Ми відразу заплатили 1/1000 свого боргу за сланцевий газ. Це справжня перемога!! Дякую Євросоюзу за це. (* Піду, плюну на портрет Путіна. Я не пам'ятаю, хто це такий, але так належить за 1 ст. Конституції від 2014 року.)
Слава героям!!
Мій старший брат зараховандо військ НАТО. Як же я йому заздрю! Ось підросту й теж вступлю в натовські війська, і буду бити і бити клятих москалів. Правда, брат казав, що їх загін імені Сашка Музичко вiдравляють зачищати якісь Лівії, Сирії, Ірак і т.д., але він мріє дожити до того, як дадуть наказ іти на Росію. Мій брат справжній воїн та патріот!! (* Піду, ще раз плюну на портрет Путіна!!)
Слава героям!
А минулої п'ятниці до нас приїжджала найвеличніша жінка всіх часів й народів - Вікторія Нуланд. Вона вже дуже стара, але все так само любить роздавати Демократію. Каже, по старій пам'яті. Завдяки їй ми знаємо, що Демократія - це дуже смачно і калорійно, що вона буває з цукром і родзинками, а іноді і з маковою крихтою. Мммммм ... Обожнюю Демократію! Особливо з родзинками. Чесно тобі скажу, Дмитро, іноді мені здається, що я ладен вбити за Демократію. За ту, що з родзинками вже точно.
З нами вона дуже привітна і добра. Любить говорити "Факен шит" нашим старійшинам. Не знаю, що це означає, але старійшинам подобається, значить, це дуже добре.
У нашому гетто всі шанують цю жінку і навіть поставили їй пам'ятник. Його поставили на якомусь старому постаменті, на якому перекреслено слово "Ленін", але ми всім класом на суботнику вигризли в граніті її ім'я і тепер у нашому містечку є справжня пам'ятка. Приїжджай, помилуєшся, покладеш квіти та постоїш в благоговіннi.
Слава героям!
А зовсім недавно в нашому класі було справжнє свято!! Петруха (ти його знаєш) вийшов заміж!! Йому 11 років, але вже таке щастя привалило! Приїхав мужик з Норвегії, спочатку хотів усиновити, а потім побачив Петруху й передумав. Зіграли весілля, все як у людей. Як же я за нього радий! Хоч би і мені так свезло.
Слава героям!!
Що ще б тобі написати? Живемо ми дуже добре. У нас навколо чистота й порядок. Всюди асфальт. Була справа, хотіли мостові зробити з брукiвки, але вийшло розпорядження нашого гауляйтера прибрати всі цеглини, а заодно і зняти всі покришки. Наш клас так старався виконати наказ, що ми навіть з велосипедів шини зняли. А за покришками в спішному порядку приїхали ввічливі люди з "Грін піс" і сказали, що це в ім'я порятунку Демократії, мовляв, шкодять вони їй. А ти ж знаєш, як я люблю Демократію?! Особливо ту, що з родзинками. Так що, покришки віддали і тепер пішки ходимо. Воно навіть корисніше.
А вчора ми їздили з класом погуляти близько кримського кордону!! Це дешевше, ніж брати екскурсію до зоопарку. Наші прикордоннi війська виглядають чудово! Їх кирзаки начищені до блиску, стріли наточенi, а тетиви луків натягнуті. Все в повній бойовій готовності. Коли-небудь, я теж стану таким - сильним і сміливим захисником Батьківщини.
Слава героям!!
Ми бачили росіян, вони там теж гуляють по набережних, а на рейді стоять їхні бойові кораблі і від туди на нас дивилися їх моряки. В єдиному пориві, всім класом, ми показали їм середній палець і вигукнули улюблене слово Вікторії Нуланд! Тільки так ми можемо продемонструвати їм, що ми цивілізований й культурний народ. Хочемо миру і злагоди! Вони у відповідь махають руками і скалять зуби, ніби як, посміхаються. Не знаю, що все це означає, але у росіян завжди все погано. Від них тільки зло. А тому ми на всякий випадок сховалися в окопі і молилися Бараку Абамi.(* Знову плюю на портрет Путіна.)
Знаєш, що мене дивує, Дмитро?! Мова то у мене українська, але, коли ці кляті москалі щось кричать нам у відповідь, у мене таке враження, що я їх розумію?! Як думаєш, чому це? Може, я хворий?
А так у мене все добре. зараз зверну папірець трубочкою тапричеплюдо голуба. Якщо він встигне відлетіти, то ти почитаєш, й мені звісточку даси.
Я конечно редко говорю на украинском, но ИМХО так лучше.
Я видел, но.. Что считать чистым? Это как искать "чистокровного метиса". на западе он искажён соседством поляков, на востоке руссизмами. Где чистота -- не понять.
nds писал(а):зы не видел ни одного человека который бы говорил на чистом украинском
А из нас (и вас) НИКТО не может говорить на чистом русском или украинском языках... любой язык в большей или меньшей степени "засран" иностранными словами, которые зачастую бывает проще использовать, чем их "русский перевод"...
зы.. Переведите на русский (или на украинский) термин- ДРАЙВЕР
АлександрЛ писал(а): Переведите на украинский термин- ДРАЙВЕР
А лучше " истребитель - перехватчик"
Правило для российского гражданина: Во всем принимай сторону России, независимо от того, кто Россию возглавляет в данный момент, и какая страна или страны ей противостоят. Руководствуйся мудростью: "Россия, - всё, остальное - ничто!"
Когда уже ничего не помогает - прочтите, наконец, инструкцию.
Лучший оптимизатор находится у вас между ушей. (Майкл Абраш, программист Quake и QuakeII)
Избыток информации ведёт к оскудению души - Леонтьев А. (сказано в 1965 г.)
...чтобь вернутся к теме - вот:
.....Россия, Москва, декабрь кончается, у деда Мороза забот више черепа......бегает по кришам, залазит в димоходи поочередно, оставляет подарки послушним детям, вилазит обратно по димоходу и так далее, снова и снова....пихтит старий дед, пот - ручеем, график - горит.....Снегурочка и все семь лоботряса - вне доступа.........в очередной раз влазить в трубу, булижником вниз, виходит из печи и о, чудо!!! .....первородная жемчужина русской естради, спелий сочний виноград, Нюша, спит крепко на широкой розовой кровати с високим розовим балдахином в чем мать родила, нагишом .....и даже слегка посапивает.....у деда Мороза страшная дилемма: возползоваться случаем или невозползоваться......если возползоваться девицей -> окончательно горит график, а если нет -> то обратно через димоход ему просто никак.....